Witte bonensoep

Deze soep maakte mijn ouders vaak. Een keer was mijn vader op dienstreis en aten mijn moeder en ik deze soep. We gingen aan tafel en vonden de soep erg lekker. Alleen dachten we steeds dat we iets misten. Toen de soep bijna op was, zei ik ineens: ‘de bonen!’. Waren we de bonen vergeten. Toch wel een belangrijk onderdeel van witte BONENsoep. Hihi!

Papa en mamaversie

Witte bonensoep

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 blik witte bonen
  • tijm
  • ½ theel. knoflookpasta
  • bouillon (blokje of poeder)
  • groot blik tomatenpuree
  • 5 laurierbladeren of gemalen laurier

Rul het gehakt in wat boter totdat het gaar is. Voeg de  knoflook toe. Breng een halve liter water met het bouillonblokje en de puree aan de kook. Voeg de gehakt en laurierbladeren toe. Goed roeren en de tijm erdoor doen. Er moeten ongeveer twee eetlepels tijm in de soep, maar doe vooral wat jij lekker vindt!
Serveren met: wit brood zoals stokbrood of ciabatta en geraspte kaas. Voor het serveren even de laurierbladeren eruit halen.

Babyversie
4-6 maanden: pureer wat groentje, bijvoorbeeld gekookte aardappel of tomaat.
6-8 maanden: kook witte bonen zonder zout (bijv. van Mr. Organic) met tomaat en bouillon. Pureer tot de juiste dikte.
8 maanden: Rul gehakt in wat olie. Voeg stukjes aardappel toe en bak even mee. Voeg dan een vleestomaat zonder vel, in stukjes gesneden, toe. Bak even door. Voeg een half blikje witte bonen zonder zout (bijv. van Mr. Organic) toe en kook even mee. Voeg dan wat bouillon, knoflook, tijm en peterselie toe. Kook tot de aardappels gaar zijn. Pureer eventueel of snijd de bonen in iets kleinere stukjes. Serveer met brood of soepstengels. Strooi eventueel wat geraspte kaas over de soep.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*