Roereitjes met ham of spek

Vandaag heb je een roereitje gegeten. Je vond het erg lekker!

Papa en mama versie

  • 2 eitjes per persoon
  • 1/2 bakje spekblokjes per persoon
  • 5 champignons per persoon, in plakjes
  • peper
  • peterselie, fijngeknipt
  • olie om in te bakken

Roer de eitjes los met peper. Bak de spekblokjes uit in wat olie. Voeg de champignons toe en bak mee tot ze gaar zijn. Roer dan het ei en de peterselie door de spekjes. Blijf roeren (niet te rigoreus!) tot je mooie ‘wolkjes’ ei met spek en champignons hebt.
Serveer met knapperig brood en gebakken tomaten (snijd een paar kleine tomaten in partjes en bak ze in een hoekje van de pan mee met wat peper en zout). Of bestrijk een witte boterham met mayonaise, sprenkel er wat maggi over en beleg met roerei.

Ook lekker met andere ingrediënten, zoals ham, prei, ui, tomaat en/of kaas.

Babyversie

4 – 6 maanden: bak een eitje en vermaal dit met wat moeder- of opvolgmelk in de blender
6 maanden: Bak wat champignon- en courgetteplakjes in een beetje olijfolie. Als ze gaar zijn voeg je wat reepjes ham toe. Roer dan ei met peterselie en eventueel peper door het mengsel en roer tot je de juiste consistentie hebt. Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen. Maal het met wat water fijn in de blender tot de juiste dikte. Serveer met brood of roer er wat pap doorheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*