Rijst met kip, banaan en pinda’s

Papa en mama versie

  • 2 (biologische) kipfilets, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 doosje champignons, in partjes
  • 1 puntpaprika, in halve ringetjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bakje crème fraiche
  • 1 banaan, in plakjes
  • Flinke hand pinda’s
  • Peper, zout, paprikapoeder
  • Verse peterselie
  • Gekookte rijst

Bak de kipfiletblokjes rondom bruin op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg dan champignons en paprika toe en bak tot deze gaar zijn op middelmatig vuur.
Haal dan een flinke lepel uit de pan voor baby, zie verder hieronder.
Voor papa en mama voeg je dan tomatenpuree, crème fraiche en de banaan toe. Kruid naar smaak. Laat even doorsudderen. Serveer met rijst en bestrooi met pinda’s en verse peterselie.
Eventueel kun je voor extra pit wat tabasco toevoegen.

Babyversie

4 – 6 maanden: pureer een banaan en wat mango (als je kindje al meerdere smaken aankan)

6 maanden: geef een papje van rijstebloem, banaan, mango en wat kokos. Als je kindje het al aankan kun je wat yoghurt toevoegen en eventueel wat kipfilet uit de blender

Vanaf ongeveer 8 maanden

  • Lepelvol kip, champignons, paprika en ui uit papa en mamaversie
  • 1/2 vleestomaat, zonder vel, in blokjes gesneden
  • wat plakjes banaan
  • theelepeltje gemalen kokos
  • Geraspte appel (eventueel)
  • Kleine blokjes mango (eventueel)
  • Peper, paprikapoeder, peterselie (vers)

Doe het lepeltje kip in een pannetje. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat even meekoken. Voeg dan banaan, kokos, appel en/of mango toe en laat alles doorkoken op laag vuur, tot het gaar en zacht is.
Doe mengsel in de blender en voeg peterselie toe en eventueel peper en/of paprikapoeder (net waar je kindje al aan toe is). Blender tot gewenste dikte en serveer met rijst en lepel Griekse yoghurt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*