Kippenbouillon voor baby

Kippenbouillon zonder zout

Heerlijke kippenbouillon, speciaal voor je baby. De ideale basis voor soepjes, risotto’s, pastasauzen en meer. Altijd handig om op voorraad te hebben in de diepvries. Maak dus een flinke hoeveelheid bouillon en vries deze in, ijsblokjeszakken zijn hier handig voor.

  • Kippendijen met bot
  • Wortel
  • Bleekselderij
  • Aardappel
  • Peterselie

Zet de kippendijen op met flink wat water. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot het vlees gaar is. Zeef het vocht en breng het opgevangen vocht opnieuw aan de kook met stukken wortel, aardappel en bleekselderij. Eventueel kun je ook andere groente toevoegen (bijvoorbeeld bloemkool, spercieboontjes). Haal ondertussen het vlees van de kippendijen. Let op dat er geen stukjes bot achterblijven! Als de groente gaar zijn, doe je het samen met het kippenvlees en flink wat verse peterselie in een blender. Maak fijn tot de gewenste dikte.

Als je kindje daaraan toe is, kun je extra kruiden toevoegen. Kerrie is lekker in kippensoep. Mijn kleine man kreeg met 7 maanden voor het eerst kerrie. En ook peper doet het goed. Een uitje is heerlijk in deze soep, hiermee zou ik wachten tot je kleine daaraan toe is, in verband met krampjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*