Champignon Wellington

Met wat restjes vandaag een heerlijk voorgerechtje gemaakt! De restjes waren over na een groentetaart. Ook zeer geschikt als hapje, probeer vooral allerlei andere restjesvullingen uit.

Champignon Wellington

  • 5 grote champignons
  • 5 plakjes uitgebakken spek of bacon
  • Klein beetje gehakt
  • 1/4 uitje, gesnipperd
  • kruidenboter
  • 5 plakjes bladerdeeg

Haal de steeltjes uit de champignons. Vul de holtes met wat gehakt, gesnipperde ui en een lepeltje kruidenboter. Leg een champignon op een plakje bladerdeeg. Leg het plakje spek erop. Vouw het bladerdeeg eroverheen, als een envelopje. Bestrijk de envelopjes met wat melk of ei (of laat ze gewoon zo) en bak ze in een warme oven (ongeveer 200 graden) gaar en bruin. Mjam!

Babyversie
(geschikt wanneer je baby af en toe een beetje zout eet en uien/knoflook)

  • 1 kleine champignon, in flintertjes gesneden
  • Beetje geraspte kaas
  • 1 plakje bladerdeeg
  • wat knoflook
  • wat ui

Bak de champignon met wat ui en knoflook gaar. Leg een streepje op het bladerdeeg. Doe er wat geraspte kaas op en rol het bladerdeeg als een rolletje op. Draai het rolletje een beetje rond, strooi er nog wat geraspte kaas op en bak met de Champignon Wellingtons mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*