Appelmoes voor baby en jou

Neem een aantal friszoete appels en schil deze. Snijd ze in parten en verwijder het klokhuis.

Bereidingswijze 1
Doe de parten in de stoomblender van Avent of Beaba. Stoom ze gaar (bij de Avent in 5 minuten) en maak ze fijn in de bijbehorende blender.

Bereidingswijze 2
Doe de parten in een pannetje met een beetje water. Kook ze gaar en maak ze dan fijn met een blender, pureezeef of prak ze (dit kan als je kindje al iets ouder is, voor de eerste prakjes is dat niet geschikt).

Bereidingswijze 3
Snijd de appels iets kleiner en doe ze met een beetje water in een magnetronbestendig bakje. Kook ze op vol vermogen gaar. Per magnetron is de tijd die nodig is verschilend. Maak de stukjes dan fijn met een blender, pureezeef of prak ze (dit kan als je kindje al iets ouder is, voor de eerste prakjes is dat niet geschikt).

Onze kleine man smulde van deze appelmoes. De eerste maand heb ik zijn prakje fijn geblenderd, maar al gauw kon hij stukjes aan. Met 6,5 maand heb ik kaneel geintroduceerd in de appelmoes. Dat vond meneer helemaal het einde!

Tip voor papa en mama
Je kunt deze appelmoes in grote hoeveelheden maken. Voor papa en mama voeg je dan na het koken en pureren suiker en kaneel naar smaak toe.

Zeer geschikt om in te vriezen!

Tagged: ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*