Aardappelsalade

Mijn favoriete aardappelsalade recept. Ik vind hem het lekkerst als de aardappels net gekookt en net een beetje afgekoeld zijn, terwijl Ricardo hem het lekkerst vindt als hij door-en-door koud is. Onderaan vind je nog een recept voor aardappelsalade van mijn ouders.

Aardappelsalade, papa en mamaversie
(2 personen)

  • Aardappels, gekookt en in plakken
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 10 augurken, in plakken
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 3 hardgekookte eieren, in stukjes
  • 1 bakje spekblokjes
  • 1 bakje hamblokjes (optioneel)
  • Crème fraiche
  • Fritessaus
  • Peper

Bak de spekblokjes uit in wat olie. Roer ongeveer ½ bakje crème fraiche en ongeveer 2 eetlepels fritessaus los in een schaal. Voeg tomaten, augurken, lente-uitjes, eistukjes, aardappels en ham toe. Goed doorroeren (maar wel voorzichtig, anders breken de aardappels). Doe er peper naar smaak over en giet dan de uitgebakken spekjes met vet erover. Nogmaals roeren, klaar! Serveren met brood en asperges in ham.

Babyversie

4 – 6 maanden: kook wat groente en pureer deze.
6 – 8 maanden: pureer wat aardappel, ei en Griekse yoghurt. Als je kindje daar al aan toe is, voeg je wat peper en lente-ui toe.
8 maanden: doe wat (voor je baby geschikte grootte) stukjes aardappel, ei, tomaat zonder vel, lente-ui, asperge (let op: is draderig, dus goed klein snijden!) en Griekse yoghurt in een schaaltje. Strooi er, als je kindje daar al aan toe is, wat peper over. Roer door, klaar!

Aardappelsalade van pap en mam

  • 500 gram gekookte aardappels in blokjes
  • 5 eetl. mayonaise, yogonaise of zure room
  • 2,5 eetl. azijn of citroensap
  • zout, peper
  • eventueel bieslook
  • In de vulling kun je o.a. de volgende dingen doen:
  • (restjes) groente
  • gekookt vlees of vis
  • appel
  • fijngesneden zuurkool
  • hardgekookte eieren
  • sla
  • rauwkost (komkommer, tomaat, wortel, radijs, etc.)
  • augurkjes
  • uitjes
  • etc.

Snijd de aardappels in blokjes, en doe de rest van de ingrediënten bij de aardappels. Garneren met rauwkost, ei, augurk, asperges, etc. Serveren met brood en rauwkost. Bij dit recept kun je naar eigen inzicht variaties aanbrengen. Gewoon een kwestie van uitproberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*